1 Ocak 2017 Pazar

FİNAL-MUSTAFA DEMİRTAŞ-

Bu tabloda dünyanın en büyük 20 bilgi teknolojisi şirketlerinin sıralı tablosu bulunmaktadır. (Tüm parasal değerler milyar dolar cinsindendir)





Bu tablodaki şirketlerin piyasa değerlerine grafik olarak göz atalım.
Yukarıdaki tabloda Apple,Microsoft ve Google'ın piyasa değeri olarak diğer 12 şirkete oranla çok yukarda olduğu görülüyor. Buna rağmen gelir grafiğine baktığımızda Samsung'un birinci olduğunu görüyoruz. Apple ikinci, Microsoft yedinci, Google ise 11 inci sıradadır.

Bu tablodaki şirketlerin gelirlerine grafik olarak göz atalım.



 Bu tablodaki çalışan sayılarını grafik olarak görelim. Bu tabloda ise istihdam oranlarını görüyoruz. IBM bu alanda liderken onu Panasonic ve Hitahci takip ediyor.






Şirketlerin hangi sektörde daha çok olduklarını gösteren pasta grafiğe göz atalım.

Ülkelerde oyunlara harcanan paralaralın tablosuna bir göz atalım.




Yukarıdaki tabloda harcanan miktarların gerçekten çok çok yüksek meblağlar. Türkiye'nin kendine bu sıralamada 16. sırada yer bulması korsan oyunlara olan ilgimizin düştüğünün göstergesi ancak Newzoo raporu sadece oyun gelirleri baz alınarak hesaplamış. Donanım, bahis ve benzeri yan gelirler bu istatistiğe dahil etmemişler. Bundan dolayın ilerleyen senelerde bu istatiksel rakamların çok çok artması da bekleniliyor.


 Haritamızda ülkelerde oyunlara harcanan para miktarlarını bulabilirsiniz.








Burada da bu ve ayrıca eklediğimiz bazı şirketlerin kurulduğu tarih aralıkları ve ülkeleri bağlantılı olarak yerleştirdik.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder