30 Ekim 2016 Pazar

Bilgisayar kullanıcıları

Ülkelere göre İnternet kullanımı oranı



Türkiye'de bölgelere göre İnternet ve bilgisayar kullanımı oranı



2007-2016 yılları arası İnternet kullanıcı sayısı(%)




2007-2016 yılları arası bilgisayar kullanıcı sayısı(%)





                   Yukarıdaki grafiklerde görüldüğü gibi bilgisayar kullanıcıları her yıl artmıştır. İnternet kullanıcıları da her yıl bilgisayar kullanıcılarıyla birlikte artmıştır. İnternet kullanımı bilgisayara göre daha fazla kullanılmıştır. Erkeklerin bilgisayar ve İnternet kulanım oranları toplam orandan fazladır.
(TÜİK,  tarafından alınmıştır)

Bilgisayar çocuklar için ne anlama gelebilir.

8-10 Yaş Arası Bilgisayar Kullanıcıları


      Kod adı çocuk projesinden aldığımız verilere bakarak bilgisayar denince ilk akla gelen oyun oluyormuş. ikinci sırada ise İnternet geliyor. Bizde İnternet denince akla gelenleri aldık. Bu aldığımız sonuçlarda oyun birinci sırada geliyor. ikinci sırada ise bilgisayar geliyor. iki grafikte birbirine bağlı bir şekilde. ikisinde çocuklar için oyun anlama geliyor.

Oyun oynarmısınız?



           Kod Adı çocuk projesinden aldığımız verilere göre 8-10 yaş arası çocuklar yukarıdaki grafikte gördüğümüz gibi en çok bilgisayar oyunu oynadıkları görülüyor. Aşağıdaki grafiğe bakıldığında bu çocukların %45.1 tabletlerle oynadıkları görülüyor. Sonuçlara baktığımızda gelişen teknoloji gelecek nesil için eğlence aracı olarak kullanılmakta. Her yıl ilerleyen teknolojinin faydalarında azalma görebilmemiz mümkün olabilir. Çünkü yeni neslin ihtiyacına gören teknoloji gelişmekte. Yeni nesil grafikte görüldüğü gibi çoğunlukla oyunlara yönelmekte bu da bilgisayarın diğer kulanım amaçlarının unutulmasına yol açabilir. Hata sadece eğlence amaçlı kullanılmaya bile başlana bilir.


Veriler Kod Adı çocuk projesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder